GUBI PEDRERA SALONTAFEL MESSING

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
Deze luchtige salontafel heeft een zwart stalen of messing onderstel. Het tafelblad is 8 mm glasplaat met afgeschuinde randen. Een elegante salontafel van designer Barba Corsini uit 1955, en oogt nog steeds modern.

Lees meer
€815,00
INCLUSIEF BTW

GUBI PEDRERA SALONTAFEL MESSING

Gubi Pedrera Salontafel Messing.

Deze salontafel van Gubi genaamd Pedrera, is een ontwerp van Barba Corsini (Corsini & Millet) uit 1955, en is een aanvulling op de lampen uit de Pedrera serie. Het onderstel van de tafel is geïnspireerd op het gewelfde plafond van een bekend pand van Gaudi, La Pedrera, waarvoor Corsini al eerder de lampen ontwierp. Dankzij het harde glazen tafelblad met een dikte van 8 mm. blijft het stalen/messing onderstel mooi zichtbaar.

De Pedrera salontafel van Gubi heeft een lengte van 106 centimeter, een breedte van 86 centimeter en een hoogte van 38 centimeter. De tafel heeft een zwart stalen of messing onderstel. Het tafelblad is een 8 millimeter dikke glasplaat met afgeschuinde randen.

Afmetingen zijn B. 106 x H. 38 x D. 86 cm.

Over de ontwerpers:

Barba Corsini (1916-2008) was een vooraanstaande functionalistische architect die internationaal lof kreeg voor zijn architectuur en zijn ontwerp voor La Pedrera in Barcelona. Corsini werd sterk geïnspireerd door de Duitse architect Mies van der Rohe en de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Hij had ook een grote affiniteit met de Finse architectuur, die volgens hem de beste van Europa was vanwege de krachtige eenvoud van de ontwerpen. 'Krachtige eenvoud' is misschien een treffende beschrijving van de persoonlijke ontwerpstijl van Corsini, zoals vertegenwoordigd door de Pedrera-collectie.

Joaquim Ruiz Millet (geboren in 1955) richtte in 1989 Galeria H20 op in Barcelona, ​​waar hij zijn activiteiten als galeriehouder, cultureel agitator, tentoonstellingsmaker en redacteur van boeken en designobjecten voortzette. Tijdens de restauratie van La Pedrera in 1991 ontdekte hij de schoonheid van de grote vloerlamp PD2 en redde deze van weg te gooien. Ruiz Millet begon samen te werken met Corsini om de originele ontwerpen voor La Pedrera opnieuw te lanceren. Als protegé van Corsini wilde Ruiz Millet helpen zijn werk te redden, meer bekendheid te geven en beschikbaar te maken voor het publiek.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);