GUBI -DÉMON 4 BOEKENPLANK

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De Gubi Demon bestaat uit 4 boekenplanken, gemaakt van massief hout, die met elkaar verbonden door zwart gelakte metalen beugels.

Lees meer
€829,00
INCLUSIEF BTW

GUBI -DÉMON 4 BOEKENPLANK

GUBI BOEKENPLANK DÉMON 4 SHELF.

Ontwerp van Mathieu Mategot.

"Het Deense merk Gubi is een merk met een vernieuwend en innovatief karakter". 

Nieuwsgierigheid, emotie, doorzettingsvermogen en lef spelen een grote rol in de weg naar het succes van Gubi. De passie voor designs die weten te verrassen is terug te vinden in de gehele collectie van Gubi. Zo ook in de Démon boekenplank. Démon is een leg planken-systeem met een diversiteit aan perspectieven. Het systeem is al in 1952-1954 ontworpen door Mathieu Matégot maar desondanks nog altijd bijzonder populair en stijlvol.

Het boekenplank systeem bestaat uit 4 boekenplanken, gemaakt van massief hout, met elkaar verbonden door zwart gelakte metalen beugels. Naast de uitvoering met vier boekenplanken bestaan er tevens drie andere uitvoeringen met respectievelijk één, drie of vijf legplanken naar keuze. Ook wat betreft breedte van de planken heeft u keuze uit verschillende mogelijkheden. De afmetingen van de boekenplanken bedragen 95, 155, 215 of 275 centimeter in breedte, 135 centimeter in hoogte (incl. beugel) en 26 centimeter in diepte. Démon is verkrijgbaar in zwart gebeitst essenhout, walnoot-hout of eikenhout. 

De afmetingen zijn: h. 135 x d. 26 cm.

Over de ontwerper:

Mathieu Matégot (1910 - 2001) was een veelzijdige, onafhankelijke en autodidactische Hongaarse ontwerper, architect en kunstenaar die het grootste deel van zijn leven in zijn geliefde Parijs doorbracht, waar hij zich voor het eerst vestigde in 1931 na zijn studie aan de School of Budapest in Boedapest. Kunst en architectuur. In 1939 meldde Matégot zich aan als vrijwilliger voor het Franse leger, maar werd hij vastgehouden als een gevangene in Duitsland tot hij in 1944 ontsnapte. Deze krijgsgevangenschap in oorlogstijd was voor Matégot een belangrijke tijd, omdat hij hier kon kennismaken zichzelf met het innovatieve materiaal en de techniek, Rigitulle - die later de karakteristieke eigenschap van hem zou worden.

Mathieu Matégot is het meest bekend om dit baanbrekende materiaal en deze techniek, die hij Rigitulle noemde, waar metalen buizen worden gecombineerd met geperforeerde metalen platen. Net als stof kon Rigitulle worden gebogen, gevouwen en gevormd om het meubilair dat hij ontwierp transparantie, gewichtloosheid en eeuwige moderniteit te geven. Mathieu Matégot patenteerde zelfs dit materiaal en techniek en richtte zijn eigen productie op, zodat hij het in zijn ontwerp kon toepassen. Net als veel van zijn collega's reisde Matégot de wereld rond op zoek naar inspiratie, technieken en transformeerde deze indrukken bij zijn terugkeer in zijn eigen unieke ontwerpen en interpretaties. Of het nu industriële processen of esthetiek waren, hij verzamelde en interpreteerde altijd.
 
In de jaren 1950 - en anderhalve decennium - dat hij wijdde aan het ontwerpen van meubels en interieur accessoires, creëerde hij een breed scala aan onderscheidende ontwerpen die tegenwoordig als iconisch en eigentijds worden beschouwd. Om de kwaliteit van de productie van zijn eigen ontwerpen te waarborgen, richtte Matégot twee van zijn eigen workshops op - Société Mategot, een in Parijs met maximaal twintig werknemers en een tweede in Casablanca, Marokko. Beiden produceerden in beperkte aantallen voor maximaal 400 artikelen en gingen door tot het begin van de jaren 1960, toen Matégot abrupt zijn productie stopte en zijn werk aan tapijt begon, dat hij de rest van zijn carrière zou voortzetten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen