GUBI BESTLITE BL3 VLOERLAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
De functionele vloerlamp is een ontwerp van Sir Robert Dudley Best in de jaren 1930 en het ontwerp was geïnspireerd op de Bauhaus stijl / periode en is nog steeds in de collectie met ook hang, tafel, wand en vloerlampen.

Lees meer
€865,00
INCLUSIEF BTW

GUBI BESTLITE BL3 VLOERLAMP

GUBI BESTLITE BL3 VLOERLAMP.

Ontworpen door Robert Dudley Best.

De vloerlamp is geïnspireerd op de Bauhaus periode en vervaardigd uit Staal of messing en aluminium.

De Bestlite collectie omvat tafellampen, staande lampen, wandlampen en hangers in diverse maten. De materialen zijn verchroomde stalen stelen en fittingen en powder coated aluminium tinten.

Bij de tafel lampen en staande lampen is de basis gemaakt van powder coated aluminium met een geïntegreerde stalen contragewicht. Alle draden zijn bekleed met textiel die past bij de kap en voet.

De Bestlite collectie is ook verkrijgbaar in messing waar alle stalen onderdelen zijn vervangen voor massief messing. Een kleine sleutel is bijgevoegd om het gewricht van de lamp arm aan te draaien indien nodig.

 

Ontworpen door Robert Dudley Best, is de Bestlite BL3 vloerlamp sterk beïnvloed door de Bauhaus-periode en wordt sinds de jaren dertig continu geproduceerd. BL3 is een compacte vloerlamp en is in hoogte verstelbaar. Ook de Britse premier Winston Churchill viel voor de Bestlite. Hij had deze niet alleen op zijn bureau in Whitehall, maar nam ook de lamp ook mee op talloze reizen over de hele wereld. De afgelopen 80 jaar geliefd bij architecten, ontwerpers en designliefhebbers, is Bestlite vandaag de dag een echt wereldwijd designicoon.


Materiaal:Aluminium met poedercoating, verchroomd staal
Diameter:kap 16 cm, diameter voet 28 cm
Hoogte::lamp 113-152 cm, hoogte kap 13 cm
Lamp Fitting:E14
Lichtbron:Max. 13W LED, 9W aanbevolen (niet inbegrepen)
IP waarde:20

 

Over de ontwerper:


Robert Dudley Best (1892–1984) was erfgenaam van 's werelds grootste verlichtingsfabriek, opgericht in Birmingham in 1840. Ondanks zijn trotse geschiedenis was Best van mening dat de door de fabriek geproduceerde lamp ontwerpen verouderd waren. In 1925 bezocht Best de internationale tentoonstelling van modern design in Parijs en, geïnspireerd door wat hij zag, begon hij zijn studies van industrieel ontwerp in Parijs en Düsseldorf. Tijdens zijn studie raakte Best goed bevriend met Walter Gropius, de oprichter van de Bauhaus-beweging. In die tijd raakte hij geïnspireerd door het Bauhaus-tijdperk en maakte hij de eerste schetsen van wat het iconische Bestlite-ontwerp zou worden.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen