LYFA GOTHIC 1 WANDLAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
Enerzijds licht en anderzijds kunst aan de muur, de messing gothic wandlamp van Bent Karlby in 1970 is opvallend op alle uren van de dag., geïnspireerd op de Gothisch bouwstijl

Lees meer
€345,00
INCLUSIEF BTW

LYFA GOTHIC 1 WANDLAMP

Lyfa Gothic Wandlamp.

De gothic wandlamp is karakteristiek en een lamp met karakter, een ontwerp van Bent Karlby. Het premium massief messing armatuur straalt zacht naar boven gericht licht uit dat een prachtig patroon op de muur achterlaat, terwijl de geborstelde oppervlakken subtiel worden verlicht door de smalle spleten De gothic-serie is een prachtig voorbeeld van Bent Karlby's unieke talent om de tijdgeest van een gebied vast te leggen en er ontwerpen van te maken die hun inspiratie zouden overstijgen.

De GOTHIC-wandlamp van Bent Karlby, is een ontwerp uit 1970, en is in 2020 50 jaar. Verrassend genoeg bestaat er nog maar beperkte informatie over de serie, waardoor GOTHIC een intrigerend stukje Deens designmysterie wordt. De GOTHIC-naam was een verwijzing door Karlby naar de gotische bouwstijl die bloeide in heel Europa van de 12e tot de 16e eeuw, die werd gekenmerkt door hoge smalle constructies met spitsbogen.

De GOTHIC serie bestaat uit twee wandlampen met één of twee geometrische kappen. Elke kap is gemaakt van een massief messing plaat met verticale penseellijnen die in het midden is gevouwen om zijn iconische, herkenbare uitdrukking te creëren.


Afmetingen: H 28  x  W 10,4  x  D 10,6 cm

Fitting: G9
Max wattage: 28 Watt
Energieklasse: De armatuur is compatibel met lampen van energieklassen A ++ - D

Aanbevolen lichtbron: Philips LED 4.8 W - 570 lumen.

Over ontwerper Bent Karlby.

Bent Karlby (1912-1998) kwam laat in zijn carrière tot lichtontwerp en was tot voor kort meer algemeen bekend vanwege zijn betrokkenheid bij andere gebieden van de decoratieve kunsten, met name de behangontwerpen met bloementhema die hij maakte voor Dahls Tapetkunst, Göteborg's Tapetfabrik en anderen, waarvan sommige nu worden bewaard in de permanente collecties van grote designmusea, waaronder Victoria & Albert in Londen.

Karlby wordt erkend als kunstschilder en zijn olieverfschilderijen werden in de jaren veertig internationaal tentoongesteld. Hij ontwierp ook meubels en schreef een baanbrekend boek over interieurontwerp getiteld Bo For To, gepubliceerd in 1942.

Zijn verlichtingsontwerpen dateren van eind jaren vijftig tot begin jaren zeventig, en zijn portfolio omvat verschillende van Lyfa's meest gewilde ontwerpen, waaronder de Påfugl en de Kvadrille.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);