FREDERICIA FURNITURE GALLERY KRUK

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De Gallery kruk was een grote doorbraak in het ontwerp toen hij in 1998 werd gelanceerd. Met opvallende eenvoud worden de eigenschappen van gevormd multiplex tot het uiterste benut om een sculpturaal zitobject te vormen. Uniek ontwerp van designer Hans Sa

Lees meer
€695,00
INCLUSIEF BTW

FREDERICIA FURNITURE GALLERY KRUK

FREDERICIA GALLERY KRUK 1610.

Ontwerp van Hans Sandgren Jakobsen.

De Gallery kruk van Fredericia is zowel geschikt voor bij uw thuis, als in een rij in musea of galerijen waar ze aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Door het unieke ontwerp en gebruik van technieken  wordt het beschouwd als een moderne Deense designklassieker, en wordt zelfs al geëerd door een miniatuur versie.

Afmetingen: B: 52 x D: 36 x H 48 cm - zithoogte: 42,5 cm. Voor gebruik binnen.

Materiaal: zwart gebeitst essenhout of gelakt walnoot hout.

Over de ontwerper:

Hans Sandgren Jakobsen, geboren in Kopenhagen in 1963, staat bekend om zijn unieke aandacht voor detail en zijn vermogen om het gewone te transformeren in iets speciaals.

Oorspronkelijk opgeleid als meubelmaker, ging Jakobsen vervolgens industrieel ontwerp studeren aan de Deense Design School in Kopenhagen. Gedurende deze tijd bezocht hij Amerika om het vakmanschap van de Shakers te bestuderen. Na zijn afstuderen als industrieel ontwerper verhuisde hij naar Japan om te werken voor COBO Design in Nagoya.

In zijn Radon-serie voor lightyears volgt Jakobsen het principe dat licht ruimte en meubilair tot leven brengt. Dienovereenkomstig was het zijn doel om een esthetische ervaring te creëren bij het bekijken van de lampen en het gebruik van het licht dat ze uitstralen. Hij bereikt dit door het aantal details te beperken, zodat het algehele ontwerp opvalt.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen