VITRA Eames LAR Loungestoel

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
Ook bekend als de Cat's Cradle stoel, van Charles & Ray Eames. De laaghangende en royale afmetingen maken het de ideale aanvulling op elke moderne lounge setting in uw woonkamer of balkon.

Lees meer
€445,00
INCLUSIEF BTW

VITRA Eames LAR Loungestoel

Eames Plastic LAR Loungestoel.

De kunststof stoelen van Eames behoren tot de meest iconische ontwerpen die ooit zijn geproduceerd.Deze zijn Italie gepresenteerd in 1948, en zijn beschikbaar in een verscheidenheid van uitvoeringen om alle aspecten van het hedendaagse leven tegemoet te komen.

Al in 1950 presenteerden ze een reeks basissen die verschillende zitposities mogelijk maakten, waaronder de laaghangende LAR (Lounge Height Armchair Rod Base). De LAR lijkt een van de favoriete ontwerpen van Charles en Ray te zijn geweest: deze is te zien in talloze vintage foto's van het legendarische Eames House in Pacific Palisades - zowel binnen als buiten. Dit laat ook zien hoe licht de stoel is en hoe gemakkelijk deze kan worden verplaatst.

Dankzij de compacte afmetingen kan de Plastic Chair LAR ook worden gebruikt in kleinere interieurs, en de ruime keuze aan kleuren voor de zitting en basis is deze geschikt voor verschillende stylen

De staaldraad-basis, die maximale stabiliteit bereikt met minimale materialen, verwierf een charmante bijnaam op slechts een korte tijd op de markt vanwege zijn ongebruikelijke vorm: 'Cat's Cradle' - in verwijzing naar het strijkspel voor kinderen.

Vanwege de organische vorm van deze klassieke fauteuil, is de LAR een opvallend solo-stuk, maar het kan ook worden gecombineerd met vele soorten banken om een ​​aantrekkelijk contrast te creëren. Vooral in de versie met volledige bekleding biedt de LAR een zeer comfortable zit,, waardoor deze bescheiden grote fauteuil een uitstekende zitoptie is voor elke woonruimte.

Afmetingen: B 62,5 x D 61 x H 63,5 cm. Zithoogte: 26,5 cm.

OVER CHARLES & RAY EAMES:

Charles Eames studeerde in Missouri en ging naar de universiteit van Washington, waar hij zijn aandacht richtte op engineering en architectuur. Ray Kaiser Eames studeerde schilderen bij Hams Hofmann in New York en schreef zich vervolgens in bij Cranbrook Academy waar ze samenwerkte met de beroemde ontwerpers Charles en Eero Saarinen.

De getrouwde kunstenaars worden beschouwd als de belangrijkste Amerikaanse ontwerpers van de vorige eeuw. Hun werk breidde zich uit naar architectuur, meubeldesign, industrieel ontwerp, productie en fotografische kunst. Hun bijdrage aan deze sectoren is inmiddels iconisch en wereldwijd bekend.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen