LYFA Divan 2 hanglamp messing

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De hanglamp divan is een echt klassieker en is ontworpen door Simon P. Henningsen in 1962, nu uitgevoerd in massief messing.

Lees meer
€710,00
INCLUSIEF BTW

LYFA Divan 2 hanglamp messing

Lyfa 2 Divan Hanglamp Messing.

De zorgvuldig geplaatste trapeziums zorgen voor zacht en comfortabel downlight terwijl ze een fascinerend lichtspel de kamer in brengen. Een sculpturaal hanglamp, en deze is nog steeds tot in de perfectie met de hand in elkaar gezet.

DIVAN 2 is een meesterwerk van lichtontwerp dat een lust voor het oog is, zelfs als deze uit staat.De vervaardiging van elke lamp omvat een nauwgezet proces van meerdere stappen, waarbij elke trapezium apart met de hand wordt gepolijst

De serie bestaat uit vier hanglampen met verschillende maten. Elke maat is verkrijgbaar in massief messing of een gepolijste roestvrijstalen versie met veelkleurige trapeziums (rood, blauw, paars, beige en groenblauw).

Buiten: messing, Binnenzijde: mat wit, Luifel: wit

textielsnoer van 3 m.

Fitting: E27
Maximaal wattage: 60 Watt
Energieklasse: De armatuur is compatibel met lampen van energieklassen A ++ - D

Aanbevolen lichtbron: Philips LED 8,5W - 1055 lumen

Schakel de lamp uit voordat u deze schoonmaakt. Stof af met een droge, zachte doek. Vettige vlekken kunnen worden verwijderd met een zachte doek, wring deze uit in lauw water met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik nooit bijtende of schurende huishoudelijke schoonmaakmiddelen om de lamp te reinigen.

De ontwerper: Simon P. Henningsen,

Al op jonge leeftijd leerde Simon P. Henningsen over de impact van verschillende soorten licht en de kwaliteiten van verlichting van zijn vader, de legendarische Deense architect en lichtontwerper Poul Henningsen. De twee werkten samen aan verschillende ontwerptaken voor de Tivoli-tuinen in Kopenhagen en in 1948 volgde Simon zijn vader op en werd hij hoofdarchitect van het pretpark.

In 1962 onthulde Simon P. Henningsen een nieuwe lamp ontworpen voor het beroemde restaurant Divan 2 - een zeer unieke en spectaculaire hanger die later werd uitgereikt met verschillende Deense en internationale onderscheidingen. In de daaropvolgende jaren breidde Simon P. Henningsen zijn samenwerking met LYFA uit en ging hij door met het verkennen van theatraal licht en de effecten van kleuren zoals te zien bij de hangers Kassablanka en Nippon.

Tegenwoordig wordt het werk van Simon P. Henningsen gekenmerkt door een onderscheidende grillige en geometrische esthetiek en zijn gebruik van reflecties en glinsterende oppervlakken. Zijn unieke ontwerpen zijn verzamelobjecten en worden nog steeds over de hele wereld bewonderd.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);