SANTA&COLE CESTA LED TAFEL/ VLOERLAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
De iconische Cestita tafellamp is een ontwerp uit 1962 door Miguel Milá en heeft de uiterlijke kenmerken van een knusse Japanse lantaarn lamp.

Lees meer
€810,00
INCLUSIEF BTW

SANTA&COLE CESTA LED TAFEL/ VLOERLAMP

Santa&Cole Cesta tafellamp.

Ontwerp: Miguel Milá

De iconische Cesta tafellamp werd in 1962 door de ontwerper Miguel Milá ontworpen.

De Cesta van Santa & Cole is inmiddels een iconische tafellamp,de  Cesta bestaat uit een ronde opaalglazen kap en een frame van Sumatraans grenen hout gevormd met traditionele stoomtechnieken. Het licht zorgt voor een prettige sfeer en door de houten handgreep is het verplaatsen van de lamp eenvoudig. De Cesta, die doet denken aan Japanse lantaarns, springt in het oog met zijn charmante ontwerp. 

De Cesta - Tafellamp is 57 cm hoog en heeft een diameter van 33 cm. De lamp past door zijn omvang zowel als op de vloer of op een tafel, en door de  eenvoud op vele plekken in huis. De designlamp staat net zo mooi in de woonkamer of slaapkamer als in een hotellobby of op het kantoor.De tafellamp heeft een snoer-lengte van 225cm.

De fitting is een E27 aangeraden lichtbron 10W Led (deze is niet inclusief).

De ontwerper:

Miguel Milá (geb. 1931) is een van de pioniers van modern Spaans design. Hij begon zijn carrière in de jaren 50 toen industrieel ontwerp net in Spanje arriveerde. Milá's werk heeft veel verwijzingen naar traditionele technieken en oud vakmanschap, maar zijn ontwerpen worden ook gekenmerkt door een passie voor nieuwe technieken en materialen.

Behalve zelfstandig ontwerper was Milá ook een van de oprichters van het Spaanse ontwerpbureau Tramo. Zijn bekendste stukken zijn de simplistische TMC- en TMM-lampen en de sfeervolle Cesta- en Cestita-lampen, allemaal ontworpen rond de jaren 60 en worden nog steeds zeer goed verkocht. In 1987 ontving Milá de Spaanse Premio Nacional de Diseño-prijs en in 2008 ontving hij de Compasso d'Oro-prijs.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);