ARTEK ROPE STOEL

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Nieuw
De Artek rope chair is een minimalistische stoel met een stalen buizenframe en een zitting van geperst beukenmultiplex en essenfineer, maar de prominente rol gaat natuurlijk naar het stevige touw bij de rug en armleuningen.

Lees meer
€545,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK ROPE STOEL

Artek Rope Chair.

De Rope Chair is ontworpen door Ronan & Erwan Bouroullec voor het Finse Artek.  De Franse broers staan ​​erom bekend dat ze traditionele meubels op een moderne en flexibele manier opnieuw bedenken, dat is opnieuw zichtbaar in dit ontwerpen.

De rope chair is een minimalistische stoel met een stalen buizenframe en een zitting van geperst beukenmultiplex en essenfineer. Het hoofdbestanddeel van de Rope Chair is het plooibare touw waarmee de gebruikers hun houding kunnen aanpassen. Het touw loopt door het buisframe hierdoor is de rugleuning en armleuning flexibele. 

Het eeuwenoude materiaal touw heeft een cruciale rol gespeeld in de culturele en technische ontwikkeling van de mensheid. Ongeveer twee jaar geleden begonnen designerbroers Ronan & Erwan Bouroullec een ontwerpbenadering te onderzoeken die zo direct mogelijk was, wat zou resulteren in de creatie van Rope Chair. Ze waren verrast om te beseffen dat een enkel touw nog nooit eerder als een structureel en belastend element in meubels was gebruikt.

Ook de Artek Kaari collectie is van hun hand in beide ontwerpen is duidelijk de technische expertise gecombineerd met sierlijke kunstenaarschap. Verrassende silhouetten ontmoeten verfijnde constructies in een synthese van kunst en technologie die net zo fris is als toen Artek werd opgericht.

Deze unieke hedendaagse artikelen vertegenwoordigen een combinatie van kunst en technologie, zoals Artek altijd om trouw is gebleven aan de insteek. Volgens Artek zijn ze een lijntekening vertaald in drie dimensies, een eenvoudig artistiek gebaar dat in de ruimte wordt weergegeven.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);