ARTEK LUCIA

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
Een ontwerp van het Fins-Koreaanse designduo COMPANY en uitgebracht in 2019, dezek keramische objecten deel uit van de FIN / JPN Friendship Collection van Artek

Lees meer
€98,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK LUCIA

ARTEK LUCIA KAARSENHOUDER.

Design van Company design studio.

De Lucia kaarsenhouder is een expressief keramisch object ontworpen door het Finse BEDRIJF voor Artek. In Scandinavië wordt Saint Lucy's Day gevierd in de diepste december met kaarsverlichte kransen om de overwinning van het licht op de duisternis te verkondigen. Lucia en zijn kleinere metgezel Lucius helpen licht in de duisternis te brengen en functioneren als schattige decoratieve items, alleen of samen. De kandelaar heeft ruimte voor 3 kaarsen.

De collectie viert de 100ste verjaardag van diplomatieke betrekkingen tussen Finland en Japan. Bij het ontwerpen van de objecten bedacht BEDRIJF wat voor geschenken de Finse delegatie honderd jaar geleden met Japan had kunnen meenemen. Elk van de handgemaakte, charmant naïeve objecten viert één seizoensritueel van de Finse kalender.

Breedte: 18 cm. Diepte: 8 cm. Hoogte: 19,5 cm.

Bio Company:

COMPANY is een in Helsinki gevestigde ontwerp buro die in 2000 is opgericht door Aamu Song (1974) en Johan Ollin (1974), beiden afgestudeerd aan de University of Arts. Het Fins-Koreaanse duo heeft zijn eigen winkel Salakauppa ("geheime winkel") in Helsinki, en een van hun bekendste projecten heet Secrets - in het project reizen Song en Ollin de wereld rond op zoek naar traditionele productiemethoden en het creëren van nieuwe ontwerpen op basis daarvan.

Het werk van COMPANY wordt getoond in permanente collecties van musea zoals het Design Museum Finland en het Icelandic Design Museum. In 2010 ontvingen Song en Ollin de Finse staatsprijs voor design.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);