ARTEK ALVAR AALTO 406 FAUTEUIL

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De comfortabele Fauteuil 406 van Artek Finland is een echte design klassieker geworden en oogt door het minimalistische ontwerp modern, een tijdloos ontwerp van Alvar Aalto uit 1939.

Lees meer
€1.435,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK ALVAR AALTO 406 FAUTEUIL

Artek's fauteuil 406 is een echte klassieker inmiddels, ontworpen door Alvar Aalto in 1939, en bestaat uit een gebogen berkenhouten frame en een linnen zitting. De licht transparante linnen riemen zorgen voor een totale ontspanning, aangezien het natuurlijke materiaal comfortabel meegeeft als reactie op het lichaam gewicht.

De banden zijn evt ook gemakkelijk te vervangen, wat bijdraagt aan de levensduur van deze duurzame fauteuil. Het lichte en luchtige ontwerp past bij verschillende stijlen van interieurs, of het nu in privéwoningen of openbare ruimtes is. Een ware eye-chather voor de kenner!

Breedte: 60 cm. Diepte:72 cm. Hoogte: 87 cm.
Zithoogte: 41 cm.
Frame materiaal: Berken
Zitmateriaal: Linnen singels

Over de ontwerper:

Alvar Aalto (1898-1976) is waarschijnlijk de beroemdste Finse architect en ontwerper ter wereld. In 1921 behaalde Alvar Aalto het diploma van architectuur aan het Helsinki Institute of Technology en begon zijn carrière als architect.

Een van de belangrijkste werken waaraan hij opdracht heeft gegeven, was de planning van het tuberculose-sanatorium in Paimio, Finland. Dit project betekende ook het begin van Aalto's carrière als meubelontwerper - in feite was dit het eerste door Aalto geplande gebouw dat volledig was ingericht met meubelen die door Aalto zelf waren ontworpen - inclusief de verlichting.

Andere belangrijke projecten die door Alvar Aalto zijn voltooid, zijn de gemeentelijke bibliotheek van Viipuri, Villa Mairea, La Maison Carré en de Finse paviljoens voor de wereldtentoonstellingen van 1937 in Parijs en 1939 in New York.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen
})(document);