ARTEK 90B TAFEL

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
Dankzij de tijdloze en eenvoudige vormgeving past deze Artek tafel ook in onze hedendaagse woning- inrichting stijl.

Lees meer
€615,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK 90B TAFEL

ARTEK 90B TAFEL.

De Artek 90B tafel is een ontwerp van Alvar Aalto voor het Finse label Artek.

Producten gemaakt van hout nemen een centrale plaats in binnen het aanbod van dit Finse merk. Typerend voorbeeld is het gebruik van gebogen hout, zoals de gepatenteerde L-pootconstructie. De meubels en accessoires lenen zich voor prive woningen, kantoren, scholen, musea en horecagelegenheden.

Het ontwerp van deze tafel is uit 1935. Dankzij de tijdloze en eenvoudige vormgeving komt deze tafel  ook in de hedendaagse woninginrichtingen uitstekend tot zijn recht.

De drie L-vormige poten hebben een hoogte van 72 cm, en het tafelblad is 4 cm dik. De diameter van dit blad bedraagt 75 cm.

U kunt de Artek 90B - tafel in diverse uitvoeringen bestellen. Het onderstel is bij elk daarvan gemaakt van berkenhout, maar voor de afwerking van het tafelblad heeft u de keuze uit berkenfineer, laminaat en linoleum.

Over de ontwerper:

De Finse ontwerper Alvar Aalto leefde van 1898 tot 1976. Hij volgde een architectuurstudie aan de Technische Universiteit in Helsinki. Na een fusie met andere hogescholen staat dit opleidingsinstituut sinds 2010 bekend onder de naam Aalto-universiteit. Dit illustreert goed hoe toonaangevend Aalto was op het gebied van ontwerp en technologie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);