ARTEK 606 BIJZETTAFEL

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
Dankzij de slanke, driekwart maan vormige stalen voet is de Artek 606 bijzettafel van Aino Aalto gemakkelijk dichtbij een fauteuil, bank of bed te plaatsen. Een elegant en minimalistisch tafeltje die je makkelijk combineert in elke woonstijl en neemt vis

Lees meer
€285,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK 606 BIJZETTAFEL

Artek's 606 bijzettafel, ontworpen door Aino Aalto in 1932, kan worden gebruikt als tafel of stapelbaar krukje - het werd oorspronkelijk gebruikt als krukje voor het verwisselen van schoenen. Aino Aalto ontwierp het veelzijdige kleine bijzettafeltje tijdens het werken aan het Paimio Sanatorium-project met Alvar Aalto. Dankzij de slanke, driekwart maan stalen voet is de Side Table 606 gemakkelijk dicht bij een fauteuil, bank of bed neer te zetten. 

Kleur: Zwart
Hoogte: 45 cm. Diameter: Tafelblad 40 cm., voet 50 cm.
Frame materiaal: Gelakte stalen buis
Hoofd materiaal: Gelakt berkenfineer

Fun fact: De 606 bijzettafel was oorspronkelijk ontworpen als een krukje op je schoenen aan te trekken.

Ontwerpster Aino Aalto,

Aino Aalto (1894-1949) was een bekende Finse architect en ontwerpster. Ze studeerde architectuur aan de Technische Universiteit van Helsinki, net als haar man, de beroemde Alvar Aalto. In 1923 ging ze werken op het kantoor van Gunnar A. Wahlroos, Jyväskylä, en het jaar daarop stapte ze over naar het kantoor van Alvar Aalto.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen