ARCHITECTMADE DUCKLING SMALL 9 CM.

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Duckling van Architectmade, verfijnd handwerk.

Lees meer
€59,00
INCLUSIEF BTW

ARCHITECTMADE DUCKLING SMALL 9 CM.

ARCHITECTMADE DUCKLING 9 CM.

Ontwerp van designer Hans Bolling.


Deze eendjes zijn gemaakt naar aanleiding van een mooie lentedag in 1959!.Een familie van eenden stopte het verkeer in Kopenhagen in de buurt van Frederiksberg in 1959. Tijdens het spitsuur waggelde een familie van eenden in het verkeer, waardoor een politieman werd aangespoord die onmiddellijk alle auto's en voetgangers stopte zodat de eenden ongedeerd konden oversteken.

Dit charmante moment haalde de krantenkoppen en streelde de harten van alle Denen, in het bijzonder Hans Bølling die zo verliefd was op het verhaal dat hij Duck and Duckling creëerde.

Moeder eend stapten toen vol trots rond in Kopenhagen met haar jonge eendjes. 
Dit bijzonder voorval in de lente in 1959 staat de Deense bevolking nog bij ,moeder eend besloot over te stappen op het drukke Frederiksberg een politieagent zag dit gelukkig en heeft abrupt al het verkeer laten stoppen om zo de jonge eenden familie te laten passeren. 

Deze bijzondere en betekenisvolle gebeurtenis dat de door voorbijgangers gefotografeerd is en dat alle Deense kranten publiceerde, is een eigen leven gaan leiden e werdt symboliek voor de Deense aandacht voor de natuur en en het vermogen om kleine alledaagse wonderen waarderen.

Geïnspireerd door het bovenstaande verhaal heeft Hans Bølling toendertijd de ducklings ontworpen. 
Hun gladde, houten krommingen zijn eenvoudige, maar geavanceerde met een ingetogen sereniteit en harmonie , net zoals ze deden in het voorjaar '59.

Materiaal: Teakhout
Afmeting: Duckling hoogte 9 cm. en Moeder Duck hoogte 18 cm. 

 

Zie hier hoe de Duck gemaakt wordt. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen