ANGLEPOISE 1227 ORIGINAL VLOERLAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De 1227 is een geliefd en bekend Brits design vloerlamp met de bekende flexibele springveer bedacht door auto ingenieur George Carwardine, zodat de lamp in elk gewenste stand beweegt.

Lees meer
€360,00
INCLUSIEF BTW

ANGLEPOISE 1227 ORIGINAL VLOERLAMP

ANGLEPOISE 1227 ORIGINAL VLOERLAMP.

Designer: George Carwardine.

De Anglepoise 1227 Vloerlamp is een ontwerp van George Carwardine. De Anglepoise vloerlamp is een afgeleide van de de Britse design klassieker 1227 Desk Lamp (bureaulamp) en werd in eerste instantie geproduceerd voor het bekende Roald Dahl Museum. De vloerlamp is uitgevoerd in drie moderne kleuren: Jet Black, Linen White en Dove Grey. Alle kabels zijn textiel en zijn 200 centimeter lang. 

De kap van aluminium is 15 centimeter hoog en heeft een diameter van 15 centimeter. Met gebogen arm is het model 138 centimeter hoog en 46 centimeter breed. De voet heeft een diameter van 26 centimeter. De lamp gaat aan en uit met een inline schakelaar en de vloerlamp wordt geleverd inclusief lamp (lichtbron) E27.

De ontwerper: George Carwardine,

De Engelse ingenieur George Carwardine ontwierp de "Anglepoise", een bureaulamp, rond 1930 en liet zijn innovatieve constructie in 1932 patenteren. De kap is bevestigd aan een lange arm, die op twee plaatsen is verbonden.
Deze constructie maakt niet alleen de lampenkap verstelbaar, maar stelt gebruikers ook in staat om de hele lamp op verschillende manieren te positioneren, afhankelijk van welke lichtbron nodig is. Het krachtenevenwicht wordt bereikt in alle posities waarnaar de lamp versteld kan worden door veren, die werken volgens het principe van de spieren in de menselijke arm. De veren zijn aan beide zijden van het onderste gewricht van de lamp arm bevestigd, zodat ze werken door tegenkrachten te compenseren om de lamp in evenwicht te houden.
De constructie die George Carwardine voor deze lamp heeft ontwikkeld, is nog steeds in gebruik en niet alleen voor verlichting. De "Anglepoise" lamp van George Carwardine werd vijftig jaar lang in verschillende modellen gemaakt en op grote schaal geproduceerd door de Engelse firma Herbert Terry & Sons in Redditch.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen