ANGLEPOISE 1227 ORIGINAL HANGLAMP MIDI

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De 1227 original collectie van Anglepoise is een geliefd en bekend design van George Carwardine, een auto ingenieur. Hij bedacht de herkenbare spring veer waardoor de lampen makkelijk kunnen bewegen.

Lees meer
€160,00
INCLUSIEF BTW

ANGLEPOISE 1227 ORIGINAL HANGLAMP MIDI

ANGLEPOISE 1227 ORIGINAL HANGLAMP MIDI.

Designer: George Carwardine.

De Anglepoise 1227 hanglamp is een ontwerp van George Carwardine. De Anglepoise hanglamp is een afgeleide van de de Britse design klassieker 1227 Desk Lamp (bureaulamp) en werd in eerste instantie geproduceerd voor het bekende Roald Dahl Museum. De lamp is afgewerkt met een hoogglans verflaag en verkrijgbaar in één van de volgende kleuren: Jet Black, Linen White en Dove Grey. De metalen kap heeft een diameter van 15 centimeter, is 15 centimeter hoog en heeft een textiel kabel van 120 centimeter. 

Materiaal: staal, chroom
Afwerking: Hoogglans finish
Lichtbron: (exclusief): 1 x LED E27 10W of CFL 20W
Afmetingen: Ø 23 x h. 25,5 cm.

De ontwerper: George Carwardine,

De Engelse ingenieur George Carwardine ontwierp de "Anglepoise", een bureaulamp, rond 1930 en liet zijn innovatieve constructie in 1932 patenteren. De kap is bevestigd aan een lange arm, die op twee plaatsen is verbonden.
Deze constructie maakt niet alleen de lampenkap verstelbaar, maar stelt gebruikers ook in staat om de hele lamp op verschillende manieren te positioneren, afhankelijk van welke lichtbron nodig is. Het krachtenevenwicht wordt bereikt in alle posities waarnaar de lamp versteld kan worden door veren, die werken volgens het principe van de spieren in de menselijke arm. De veren zijn aan beide zijden van het onderste gewricht van de lamparm bevestigd, zodat ze werken door tegenkrachten te compenseren om de lamp in evenwicht te houden.
De constructie die George Carwardine voor deze lamp heeft ontwikkeld, is nog steeds in gebruik en niet alleen voor verlichting. De "Anglepoise" lamp van George Carwardine werd vijftig jaar lang in verschillende modellen gemaakt en op grote schaal geproduceerd door de Engelse firma Herbert Terry & Sons in Redditch.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen
})(document);