ARTEK AALTO TAFEL 83

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6/8 weken
Deze grote, rechthoekige eettafel van Alvar Aalto combineert berken- walnoot met een onderhoudsvriendelijk linoleum. Een elegante en tijdloos ontwerp.

Lees meer
€2.045,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK AALTO TAFEL 83

Ontwerp Alvar Aalto.

De Tafel 83 is een tijdloze ontwerp van Alvar Aalto uit 1935. De grote, rechthoekige eettafel combineert  walnoot-kleurig berken met onderhoudsvriendelijk linoleum.

De Artek tafels zijn gebaseerd op verschillende combinaties van de L-poten en tafelbladen van Alvar Aalto. Aalto introduceerde de gebogen L-poot voor het eerst in 1933 en deze werd een standaardonderdeel in zijn meubelontwerpen.

Aalto beschouwde de ontwikkeling van de L-poot als zijn grootste prestatie - hij noemde de L-poot als "het kleine zusje van de architectonische column". De ontwikkeling van de L-poot was revolutionair omdat hiermee het probleem werd opgelost om poten op een volledig nieuwe manier rechtstreeks op het tafelblad te bevestigen - de poot kon met schroeven rechtstreeks op het tafelblad worden bevestigd en het resultaat was een solide en eenvoudige structuur. 

Kleur: Tin, walnoot
Lengte: 182 cm Breedte: 91 cm Hoogte: 74 cm
Materiaal: Linoleum, gebeitst berken
Basismateriaal: gebeitst massief berken
Gewicht: 38 kg
Dikte tafelblad: 5 cm.
Notities: Flat-Packed.

Over de ontwerper:

Alvar Aalto (1898-1976) is waarschijnlijk de beroemdste Finse architect en ontwerper ter wereld. In 1921 behaalde Alvar Aalto het diploma van architectuur aan het Technische Instituut van Helsinki en zijn carrière als architect begon. Een van de belangrijkste werken die hij kreeg, was de planning van het tuberculose-sanatorium in Paimio, Finland.

Dit project betekende ook het begin van de carrière van Aalto als meubelontwerper - in feite was dit het eerste gebouw dat door Aalto was gepland en dat volledig was ingericht met meubels die door Aalto zelf waren ontworpen - inclusief de verlichting.

Andere belangrijke projecten die Alvar Aalto heeft voltooid, zijn de stadsbibliotheek Viipuri, Villa Mairea, La Maison Carré en de Finse paviljoens voor de wereldtentoonstellingen van 1937 in Parijs en 1939 in New York.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen