HAY AAC 20 STOEL, BASIS DRAAIBAAR

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
Deze stoel zit wel zo comfortabel dat je er niet meer uit wilt. Hierdoor is deze stoel ook zeer geschikt aan de eettafel, maar ook in de vergaderruimte of werk plek thuis.

Lees meer
€325,00
INCLUSIEF BTW

HAY AAC 20 STOEL, BASIS DRAAIBAAR

HAY AAC 20 STOEL, BASIS DRAAIBAAR.

Dit is een ontwerp van Hee Welling voor het Deense Hay.

De frames zijn verkrijgbaar in dezelfde kleur als de kuip, namelijk wit of zwart, of geheel gepolijst aluminium. Wielen of viltglijders maken de stoel breed inzetbaar. Deze stoel gaat precies over wat een stoel moet zijn: About A Chair

- De zithoogte van 46 cm. is een gangbare hoogte en sluit aan bij de tafelhoogte van 75cm die momenteel veel gebruikt wordt.
De buitenmaten van deze Hay-stoel zijn 51 x 52 x 46/77cm (B x D x H)
De buitenzijde is van polypropeen. De binnenzijde is gestoffeerd. Het onderstel is van aluminium met een zwarte poedercoating. 

Over de Hay ACC About a chair:

De About-serie is de meest veelzijdige meubelserie van HAY. Het begon met een stoel en groeide uit tot een serie met vrijwel onbeperkte mogelijkheden. Met de About-serie heeft Hee Welling bewezen dat een enkel sterk idee een schat aan ontwikkelingsopties kan bevatten. Tegenwoordig omvat de serie eet- en vergaderstoelen, bureaustoelen, barkrukken, ligstoelen, tafels, een voetenbank en, als laatste toevoeging, een bank, en het is even perfect voor privé- en openbare instellingen.

De About-serie is een echte pragmaticus, in staat om op te gaan in of op te vallen, afhankelijk van de toegewezen taak. Dramatiseer het silhouet met zwaardere bekleding, of kies voor subtielere materialen en kleuren. De vele kleuren, bekleding en frame-opties zijn een bijzonder sterke functie waarmee u het ontwerp kunt aanpassen zonder het basisconcept in gevaar te brengen.

About a Chair heeft een open frame-constructie van gebogen staal die het intuïtieve ontwerp extra licht maakt. De schaal is tegelijkertijd rond en rechtopstaand en combineert een hoog zitcomfort met een uitnodigende uitdrukking. Het open frame is verkrijgbaar in roestvrij staal, evenals een zwarte of witte poedercoating, waarmee u contrastrijke kleurencombinaties van frame en zitting kunt ontwerpen. De vele mogelijke combinaties van frame, schaal en kleuren maken van About a Chair een ultra-flexibele en veelzijdige stoel die individualiteit viert.

Over de designer Hee Welling:

Hee Welling is een Deense meubelontwerper die in 2003 zijn eigen studio in Kopenhagen oprichtte. Welling heeft een aantal ontwerp prijzen ontvangen, waaronder de Bo Bedre Award (Denemarken), Good Design Award (VS) en is genomineerd als de Deense ontwerper van het jaar in zowel 2013 als 2014. Welling is de zoon van een meubelmaker en zijn fascinatie voor productietechnieken, materialen en machines werd als kind ontslagen. Hij studeerde vervolgens aan de Universiteit voor Kunst en Vormgeving in Helsinki en behaalde zijn masterdiploma in meubeldesign aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten (waar hij nu ook docent ontwerpen is).

Zijn ontwerp ethos is gericht op het idee om technisch bereide producten te maken die een breed publiek kunnen bereiken. Zijn werk wordt gekenmerkt door een groot gevoel voor verhoudingen en stil elegant uiterlijk. Voor HAY heeft Welling de About A-serie en de Hee Chair, Lounge Chair en Bar Stool ontworpen.

♠-artikel is aanwezig in onze showroom.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen