ARTEK 915 salontafel

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6 weken
De Artek 915 bijzettafel van Alvar Aalto is een tijdloze designklassieker uit Finland, en oogt nog steeds fris en modern.

Lees meer
€855,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK 915 salontafel

ARTEK ALVAR AALTO 915 BIJZETTAFEL.

Ontwerp van Alvar Aalto.

De bijzettafel 915 van Artek is een tijdloze designklassieker die Alvar Aalto voor het Paimio Sanatorium in 1932 ontwierp. De tafel bestaat uit twee berken lamel lussen en twee laags geperst berkenmultiplex: de bovenste laag functioneert als een tafelblad en de onderste als een tafel bijzonder handige als plank voor boeken en tijdschriften.

De lange zijden buigen sierlijk omhoog, wat - samen met de lamel lussen - het ontwerp zijn onderscheidende, gestroomlijnde uitstraling geeft. De bijzettafel 915 is een elegante aanvulling op elke woonkamer en slaapkamer.

Kleur: zwart, berken
Lengte: 59 cm. Breedte: 49 cm. Hoogte: 59 cm.
Materiaal tafelblad: gelakt berkenfineer
Basis materiaal onderstel: gelakt berken

Over de ontwerper:

Alvar Aalto (1898-1976) is waarschijnlijk de beroemdste Finse architect en ontwerper ter wereld. In 1921 behaalde Alvar Aalto het diploma van architectuur aan het Technische Instituut van Helsinki en zijn carrière als architect begon.

Een van de belangrijkste werken die hij kreeg, was de planning van het tuberculose-sanatorium in Paimio, Finland. Dit project betekende ook het begin van de carrière van Aalto als meubelontwerper - in feite was dit het eerste gebouw dat door Aalto was gepland en dat volledig was ingericht met meubels die door Aalto zelf waren ontworpen - inclusief de verlichting.

Andere belangrijke projecten die Alvar Aalto heeft voltooid, zijn de gemeentelijke bibliotheek Viipuri, Villa Mairea, La Maison Carré en de Finse paviljoens voor de wereldtentoonstellingen van 1937 in Parijs en 1939 in New York.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);