VIPP 452 swivel stoel gepolijst aluminium - groen leer

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
4/6 weken
De populaire Vipp 452 swivel stoel komt nu in een donker groen leder versie.

Lees meer
€1.005,00
INCLUSIEF BTW

VIPP 452 swivel stoel gepolijst aluminium - groen leer

Vipp 452 swivel stoel gepolijst alum. groen leer.

Ontwerp van Morten Bo Jensen.

De prachtige vipp stoel is zowel geschikt voor aan uw bureau of aan de eettafel voor de thuiswerker. De  stoel heeft een afwerking van gepolijst aluminium.Het frame van de stoel heeft mooie afgeronde armleuningen en een compacte rugleuning waardoor deze stoel modern en industrieel aandoet.

De ranke armleuningen zijn mooi geïntegreerd in de gewatteerde rugleuning, waardoor de vipp stoel ondanks zijn solide componenten een luchtige uitstraling heeft gekregen.

De leren zitting en rugleuning zijn verticaal gescheiden door fijne binnen stiksels voor een optimaal comfort en een mooi verfijnde afwerking.

Vipp viert de opening van hun nieuwe pand in Manhattan, 'Vipp Studio NYC', met een capsulecollectie bestaande uit een remake van Vipp's Swivel Chair in donkergroen, geïnspireerd op het interieur van de Studio.

Toen ze de Atlantische Oceaan van Kopenhagen naar New York overstak, bracht Sofie Christensen Egelund, de 3e generatie Vipp-eigenaar, een bureau mee dat door haar grootvader was gemaakt en dat in haar ouderlijk huis stond. Tegenwoordig creëren het bureau, de Studio Green-bak en de draaistoel de thuis-kantooromgeving van de studio met uitzicht op de skyline van SOHO.

“Ik herinner me dat mijn grootvader Vipp-bakken in donkergroen maakte. We maakten er een voor de Vipp Studio NYC en combineerden deze met een bureaustoel bekleed met donkergroen leer. We hielden van de donkergroene kleur en besloten er een kleine collectie van te maken"

De stoel is gemaakt van gepoederd aluminium. De zachte zitting rust elegant op een poot die zich vertakt in een vierpotige basis op vloerglijders, waardoor de zitting 360° kan draaien. De slanke armleuningen lopen recht door in de discrete, gecapitonneerde rugleuning, waardoor de stoel ondanks zijn solide componenten een bijna luchtige uitstraling krijgt.

Diepte / Lengte 53 / Hoogte 76 / Breedte 54.5 / Hoogte arm 66 / Zithoogte 44,5 cm.

♠ Artikel is aanwezig in onze showroom.

♠ Artikel wordt full service bij u thuis bezorgt.

♠ Made to order.


Over Vipp:

Het Vipp succes verhaal begint op een lentezondag in 1931 wanneer de 17-jarige Holger Nielsen een auto wint in een loterij van het plaatselijke voetbalstadion. Holger houdt van auto's, maar heeft geen rijbewijs en daarom besluit hij de auto te verkopen en te investeren in een metalen draaibank. Dit markeert het begin van de metaalfabriek van Holger, waar hij een paar jaar later een product maakt dat beroemd zal worden over de hele wereld: namelijk de iconische Vipp pedaalemmer.

“Een goed ontwerp raakt nooit uit de mode”, zei Holger. De tijd heeft hem gelijk gegeven; de Vipp prullenbak is slechts marginaal verbeterd sinds hij in 1939 het levenslicht zag. Tegenwoordig wordt de prullenbak internationaal erkend als een designklassieker en in november 2009 werd deze zelfs in de architectuur- en designcollectie van het Museum of Modern Art ( MoMA) in New York opgenomen.

Holger en zijn vrouw, de jongste dochter van Marie, Jette Egelund, besluiten het bedrijf over te nemen. Tot nu toe is de prullenbak alleen verkocht aan de professionele markt, maar Jette is ervan overtuigd dat deze ook kan worden verkocht aan designliefhebbers over de hele wereld. Jette bezoekt de beste meubel- en designwinkels in Scandinavië. Na veel tijd en vastberadenheid, bestelt The Conran Shop uiteindelijk de Vipp pedaal emmer voor hun Londense en Parijs-winkels.

Tegenwoordig is Vipp een familiebedrijf van de derde generatie. Jette wordt nu door haar twee kinderen, Sofie en Kasper bijgestaan, die samen met een toegewijd team van medewerkers en met een groeiend assortiment producten blijven toevoegen aan het bijzonderen Vipp verhaal. De originele afvalbak is verkrijgbaar in vijf formaten en wordt vergezeld met nieuwe badkamer- en keukenproducten.

De nieuwe producten worden vervaardigd met behulp van de karakteristieke Vipp materialen: staal en rubber, waardoor de meer dan 70-jarige traditie van Vipp wordt gecontinueerd en wordt verbeterd door uitstekend vakmanschap en duurzaamheid.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);